Powered By Blogger

maandag 28 oktober 2013

LEER ROZA BLOEM & DECORATIE KENNEN!



Laatst reed ik langs Ouderkerk aan de Amstel. Een gezellig dorp net buiten Amsterdam waar je lekker kunt eten én fraaie handgemaakte boeketten kunt kopen. 

Welke bloemenwinkel ik bedoel? Roza bloem & decoratie. Hoppa, ik sloeg spontaan af en even later liep ik de winkel binnen. 



Roza bloem & decoratie, Dorpsstraat 17, Ouderkerk a/d Amstel

 

Spinchrysanten

Gelijk werd ik door een goedlachse medewerkster begroet. “De bloemenstand is zojuist met verse bloemen ingericht” vertelde ze en dat kon je zien. Van alles straalde je werkelijk tegemoet. Vooral de enorme spinchrysanten vielen mij op in verschillende kleuren. Prachtig voor een herfstboeket! 

De bloemenstand

 

Bloemen met "body"

Alle bloemen koop je per stuk zag ik en overal hing een prijskaartje bij. Handig! Zo kun je dus zelf snel even inschatten wat je boeket zou gaan kosten. “Een boeket kost bij ons iets meer maar onze bloemen hebben dan ook echt “body” en zijn van uitstekende kwaliteit. We hebben zelden klachten en als er wat is, krijgt de klant nieuwe bloemen van ons”. Mmm, dat klonk mij goed in de oren!


Jeroen van der Walle met de "zee-egel"


Vazen

Al rondkijkend, ontdekte ik tot mijn verrassing een vaas die al lang op mijn verlanglijstje stond. Hij is handgemaakt van aardewerk, geïnspireerd op de zee-egel met uniek glazuurpatroon.

Bloemschik collega Jeroen van der Walle deelde mijn bewondering en wees ook op de delicate handgeblazen bloemenvaasjes van hetzelfde merk Des Pots. En de mooie vazen van Dutz, én de potten van Domani.




Sfeervolle meubels

 

Meubels & verlichting

Maar daar hield het niet op. Roza verkoopt ook lampen en de meubels komen van Gert Snel. Deze groothandel importeert vanuit de gehele wereld. Ook antiek en decoraties. 



Bika kaarsen, lamp en meubels

 

Kaarsen

Ik zag voor het eerst de kaarsen van Bika. “Deze zijn gemaakt van pure parafine” zei Jeroen. Zijn 1e TIP: “Betaal wat meer voor je kaarsen en ze branden 3x zo lang als de goedkope kaarsen. Je haalt het geld er dus echt uit”.

Ook de geurkaarsjes van Bridgewater ontbraken niet.

   

Potten van Des Pots

 

Pronkjuweel

Ik kon de winkel niet verlaten zonder de zee-egel mee te nemen. Een roze spinchrysant moest er natuurlijk ook bij.

En eerlijk is eerlijk, de spinchrysant heeft ruim 2 weken in volle glorie staan pronken in mijn huis.

Oh ja niet te vergeten! In november begint het Kerst spektakel bij Roza!!



Kleurvol arrangement
Vaas van Gert Snel